Friday, 17 June 2011

Project 3

Front View
(Victoria Street)

1:100 model
back view face to city

skylight is located on the top of Art Gallery

1:50 Sectional Model
This model shows the circulation inside the Gallery space and how House 1 works as a mixed use space

Kitchen and Dining Room with city view
Maximize the city view and get more sunlight from the window facade

Gallery space
The void space can input more sunlight and the large wall space can allow more painting to show on.

White heavy cured front wall attracts pedestrians to enter the gallery
No Window on the front wall for keeping warm and reduce heat loss reasons

House 2 Living, Dining and Kitchen
Stairs and window can involve more sunlight into a closed space since there are two to three levels neighboring building and it's shadow will cover the site.

House 2 Bedroom

House 1 Bedroom Private space

Ground Floor Entry Level

Second Floor to Third Floor

Roof  Plan 



Long Section

Short Section

Front Elevation (Victoria Street)
Back Elevation

Site Plan 1:500

Monday, 16 May 2011

Design Studio 3 Project 2


 Study on a possible ideal life
An attempt to change the stairs to ramp

try to keep the geometric system
and the connection between rooms
try to keep rooms order

Public and private relationship towards different users

Proportion and geometric system
on facades and plans study


An identical cube has been found to form the proportion of rooms size

Friday, 25 March 2011

Design Studio 3 Project 1 Villa Muller

North East View

North View

Section Cut

 West Section

West Section with labeling 
East Section

 East Section with labeling



Site Plan

Plan 1 Storey

Plan 2 Garage and Laundry

Plan 3 Main Hall


Plan 4 Boudoir, Library and Dining Room


Plan 5 Bedrooms


Plan 6 Breakfast room and Roof

East Facade


West Facade

North Facade


South Facade